O NAMA

U samom srcu vojvođanske ravnice, gde se spaja nebo i zemlja, na dvadesetak minuta vožnje od Novog Sada nalazi se naselje Žabalj u kojem je smeštena destilerija Zlokolica. Ova destilerija priča priču žene Danijele koja je svoju ljubav i snove pretočila u bocu, uz nesebičnu podršku porodice - supruga Stevana i dece Marije, Jelene i Slavka. Predvođena kreativnom ženskom energijom i odvažnošću stvorene su tri etikete prepoznatljive rakije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Iza sebe nismo imali porodični pedigre proizvođača rakija, kao ni zasade voća. U posao smo krenuli spontano i polako. Zasad kruške Viljamovke podignut je 2017. godine na površini od 1.3 ha, da bi se 2021. godine odvažili i krenuli put destilerije. Nismo se plašili tržišta, konkurencije kao ni iskusnih proizvođača rakije. Od samog početka naša misija jeste da ponudimo kvalitetne rakije Perla - pearl in a bottle.

Destilerija Zlokolica je opremljena savremenom opremom koja garantuje da će u svakoj boci naše rakije voće pokazati svoj pun karakter, što je dokazano mnogobrojnim priznanjima. Takav karakter naših rakija dugujemo našoj zemlji i podneblju gde se uzgaja voće. Preko naših voćnjaka sunce sija preko 2000 sati godišnje, uz umerene vetrove i izražene temperaturne razlike tokom smene dana i noći. Uz primenu svih agrotehničkih mera dobijamo kvalitetnu sirovinu iz koje zasija naš bisr u boci.

Naša filozofija zasniva se na tome da stvaramo kvalitet i ništa osim njega. Kvantitet nije opcija, jer harmonija mirisa, ukusa i arome čine Perlu toliko posebnom. Stvarana je sa pravom dozom ljubavi, truda i strpljenja. Za sve je potrebno vreme kao najvredniji resurs koji nam je svima dat.